ARAUIDIA

2.    Jokoan, atezaina eta BOST jokalari egongo dira.

2. Partidu aurretik beroketak egin nahi dituzteNek, berdegunetik kanpo egingo dituzte.

3. Partaideek gutxienez 15 minutu lehenago eman ahalko dute zena..

4. Partidua hasi baino 5 minutu lehenago gutxienez, taldeak futbol zelaian egon behar du.

5. Partiduak, 25 minutuko bi zati eta bost minutuko atsedenaldia izango ditu. Ez da denbora geldituko eta luzapena epaileak erabakiko du zenbatekoa izango den.

6. Behin partidua hasita, arrazoi garrantzitsu batengatik bertan behera utzi behar bada, momentuko emaitza hartuko da kontuan. Oraindik hasi gabe badago, beste data bat aukeratuko da.

7. Nahi adina aldaketa egin daitezke partiduko, epaileari baimena eskatu gabe. Aldaketa hauek, zelai erditik egingo dira eta jokatzen ari dena irten arte ez da bestea sartuko.

8. Partidua hasi aurretik bi baloi emango zaizkio talde bakoitzari beroketak egin eta partidua joka dezan. Partidu amaieran talde bakoitzak bi baloi horiek itzuliko ditu.

9. Area kanpoan egindako falta jaurtiketa guztiak zuzenak izango dira.

10. Atezainak ateko sakea egiten duenean, bere taldeko jokalariak areaz kanpo jaso beharko du baloia. Honela ez balitz, sakea errepikatu beharko litzateke.

11. Hesia, zazpi metrotara jarriko da.

12. Jokoan dauden bi taldeek ekipamendu berdina edo antzerakoa badute, zozketaz taldeetako batek petoak erabili beharko ditu.

13. EPAILEAK

a. Epailea antolakuntza taldeak izendatuko du.

b. Marrazainak: Talde bakoitzak marrazain bat izendatuko du. Epaile nagusiak berretsi beharko ditu. Gorabeherarik egonez gero marrazainak aldatzea eskatuko da.

14. TXARTELAK

a. Futbol 11n bezala izango dira.

b. Jokalari batek txartel gorria ikusten badu, ezin izango du partidu horretan jokatzen jarraitu, baina txartela ikusi eta 5 minututara beste taldekide bat aterako da jokatzera.

c. Taldea 4 pertsonekin geratzen bada, partidua bertan behera geratuko da eta emaitza 3-0 izango da. Momentuko emaitza 3-0 baino hobea bada, hau mantenduko da.

15. PUNTUAKETA

Gol bakoitzak puntu bateko balioa izango du.

16. PARTIDUETAKO BERDINKETA KASUETAN

a. Epaileak erabakitako luzapena egongo da. 10 minutuko 2 zati kasu..

b. Luzapenak berdinduta bukatzen badu, bost penalti jaurtiko dira. Berdinketa kasuan, talde bakoitzak penalti bat gehiago jaurtiko du, talde batek penaltia huts egin arte.

17. Gainerako araudia, FUTBOL 11an erabiltzen denaren berdina izango da.

18. Izena eman ez duenak ezin izango du jokatu. Partida hasi aurretik izena eman duen jokalari batek jokatzerik izango ez balu, bere partez beste batek jokatzea izango du.

19. Txapelketako instalazioetan eragindako edozein kalte, kaltea eragin duen pertsonaren ardurakoa izango da.

20. Antolatzaileek eta epaileek hartutako erabaki guztiak mugiezinak izango dira.

21. Arautegian agertzen ez denaz, antolatzaileak eta epaileak arduratuko dira.

22. Antolatzaileak onartzeko eskubidea erreserbatua dute, baita txapelketaren garapena oztopatu edo arauak hausten dituzten taldeak edo partaideak txapelketatik kanpo uzteko eskubidea ere.

23. Antolatzaileek ez dute txapelketan gertatutako lesio, gaixotasun eta lapurreten gaineko erantzukizunik izango.

24Txapelketa honetan parte hartzen duten talde guztiek, araudi hau onartu beharko dute.